Albylunds historia

Att Albylund skulle vara väldens äldsta scoutstuga är naturligtvis ingenting vi har belägg för, men på området så finns det minst en trekantig stensättning/grav från bronsålder/tidig järnålder.

Bakom storstugan finns resterna av det ursprungliga torpet där den äldsta kända noteringen är från 1693, och som var soldattorp fram till 1900-talets början. Till detta hus hörde förmodligen patrullstugan.

Det nuvarande huset uppfördes troligen under 1700-talets andra hälft.

Första kända soldat på Albylund var Ryttaren Martin Schilling, som dog 30 april 1693.

Nedan hittar ni några externa länkar som beskriver Albylunds historia och dess människor som genom åren har levt här. Många är de som farit ut i krig och aldrig åter sett sitt Albylund igen. Kanske nått att spinna vidare på för ett spännande äventyr för just dina scouter?

Albylund/Ryttartorpet

Personhistoria