Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Ett scoutmöte ser olika ut i våra olika avdelningar. På ett typiskt möte för de yngsta scouterna börjar mötet med en ceremoni där vi tänder en lykta som sedan skickas runt i en ring. Under mötet så leker och lär vi oss nya saker tillsammans, vi är ofta utomhus. På mötet så är scouterna ofta uppdelade i mindre grupper, patruller, på det här sättet får alla lära sig och kunna ta plats i våra aktiviteter. För de äldre scouterna så kan ett helt möte vara uppbyggt som ett patrullmöte. Innan mötet slutar har vi en ceremoni på samma sätt som i början men vi avslutar genom att släcka lyktan.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Se videon med Agnes som är spårarscout i Hässelby SMU scoutkår.

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting. Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du mellan 8-9 år?

Börjar du på en av våra spåraravdelningar Småfåglarna eller Trollring.

Är du mellan 10-11 år?

Då ska du börja på upptäckaravdelningen III Ugglor.

Är du mellan 12-14 år?

Ska du börja på äventyraravdelningen Hoberna.

Är du mellan 15-18 år?

Ska du börja på utmanaravdelningen Radagast.

Vill du bli ledare?

Att vara scoutledare är att skapa en rolig fritid för unga samtidigt som själv utvecklas som människa och ledare. Vår verksamhet börjar i anslutning till skolornas höstterminsstart, det är också då Vällingby scoutkår ordnar med avdelningarna ledarteam.

Många av våra scoutledare har varit scouter sedan de var barn, men inom scoutrörelsen finns en mängd ledarutbildningar som gör att även du som inte har någon tidigare scouterfarenhet också får en bra grund för ditt ledarskap inom scoutrörelsen.

Se videon med Hanna som är scoutledare i Hässelby SMU scoutkår.

Vid frågor eller anmälan för att bli ledare i Vällingby scoutkår kontaktar ni bliscout@vallingby.scout.se

Ladda ner