Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Så här beställer du scoutskjortan

Om du vill beställa en skjorta, gör så här: Skicka din beställning med brev eller e-mail (se adresser nedan). Ange i beställningen: namn, avdelning, skjortstorlek, modell, lång eller kort ärm (om du beställer vuxenskjorta) och om du vill ha halsduk samt telefonnummer/e-mailadress där du kan nås.

Skicka beställningen till: forsaljning@vallingby.scout.se eller Margareta Tennander,

Ringarstigen 16, 168 58 Bromma

Storlekar och priser beskrivs i den bifogade filen.

Obs ! Ny e-mail-adress.

Så här placerar du märkena på skjortan

Vällingby-remsan och distriktsmärket skall sitta på vänster ärm; Vällingby-remsan vid axelsömmen och distriktsmärket under remsan, se bild nedan. Världsscoutmärket (lila för pojkar och blågult för flickor) skall sitta på höger ärm, se bild nedan.

Sverigemärket (bärs vid utlandsvistelse, och ingår ej i skjortköpet) skall sitta på häger ärm, se bild nedan.

Märken som du får senare skall placeras så här:

• Lägermärken, hajkmärken mm sätts på höger ärm.
  • De olika uppgiftsmärkena (bevis-, bas- och frimärken) sätts på vänster ärm.