HHISS

’’HHiSS är en tävling för utmanare, rovers och ledare och man tävlar patrullvis. HHiSS går av stapeln i Stockholms innerstad och start sker den 17 september på Plattan medan övernattning sker ute på Djurgården.’’ Så står det skrivet på HHISS-evenemanget på Facebook. Nu har det gått flera veckor sedan tävlingen, så hur gick det egentligen för våra två deltagande lag?

Galadriel Danskgröt och Galadriel Fantomenpizza. Så kallades de lag som anmäldes till scouttävlingen HHISS – härliga hajken i staden Stockkolm, höstlig hajk i storstan Stockholm eller varför inte härliga hajken i staden Stockholm. Betydelsen är alltså lite oklar. Vi drog iväg på lördagen, väl förberedda, eftersom att Emil och Jonathan på förmiddagen köpt mat, och att några andra scouter kvällen innan plockat fram gemensamt material och fyllt i lånepärmen. På matsedeln stod till lunch en medtagen matsäck, till middag en kryddig currygryta. Det inhandlades även bakverk och torkade aprikoser som fördelades i grupperna för extra energi. På frukosten under söndagen serverades mackor med oboy eller te. Lunchen bestod på söndagen av jättegoda quesadillas som vi tillagade på Gärdet efter det att vi gått i mål.

Tävlingen startade en ganska kylig förmiddag klockan 10.00 på Plattan, och när vi anmält vår närvaro fick vi ett chiffer att lösa. Därefter fick vi en karta över Kungsholmen för lördagens stationer, och en över Östermalm till söndagens stationer. Vi fick även ett papper med dagsuppgifter, som t.ex. kunde lyda: Vilken är den 67:e bokstaven från höger på infotavlan om Kungsholmstorg? Eller: Gör en gris av en potatis. Något som var mycket smidigt med HHISS var att om en uppgift uppfattades som oklar, kunde vi när som helst under tävlingstiden enkelt ringa tävlingsledaren om vi hade frågor. Smidigt!

Förutom dagsuppgifterna fick vi alltså olika stationer att besöka. Det resulterade i mycket åkande men även promenader. På det sättet visade vi upp Scouterna för allmänheten! Stationerna handlade mycket om samarbete. Exempelvis skulle vi utse två personer från laget att sätta sig ned med ögonbindel på marken framför legobitar, som enligt resterande lags instruktioner skulle sättas ihop till en figur. För att göra det ännu svårare, fick endast en hand per person användas! Båda lagen klarade detta galant.

Lördagkväll. Båda lagen har gått i mål, och det börjar både skymma och bli kyligt. Både danskgröt och fantomenpizza fick vid målgång ett startdatum för nattkontrollen, och innan dess skulle både mat lagas och tält sättas upp på ängen på Djurgården, som vi såg Kaknästornet ifrån. Medan vi lagade currygrytan med ingefära och andra godsaker, kom många scouter förbi för att prata med oss, eftersom att de flesta var sysslolösa då de redan ätit något enklare, som korv med bröd. Fantomenpizza fick diska, för det var danskgröts tur för kväll/nattkontrollen. Nattkontrollen hade organiserats av radioscouter, som passade på att göra reklam för sig själva. Intressant, tyckte vi. Kontrollen skedde alltså i mörker, och gick ut på att följa ett snöre och dra med en stålring som omfamnade hela snöret, som var cirka 800 meter. På vägen fanns 1 X 2 frågor, och vi fick chans att öva minnet eftersom att det inte var tillåtet att anteckna nummer på frågan eller svaret. Detta röda snöre som vi följde gick högt upp i träd, genom buskage och genom träd. Vid vissa ställe fick tillochmed en scout bli upplyft högt i luften för att kunna föra vidare stålringen! Efter aktiviteten fanns det en mysig kiosk som sålde gott godis till billigt pris, och där utanför hängde några av våra scouter sent in på natten och umgicks med andra utmanare.

Söndag. Morgonen var kylig, och frukosten förtärdes snabbt eftersom vi behövde komma vidare. Denna dag fanns inga dagsuppgifter, endast stationerna på Östermalm. Dagen avslutades ungefär klockan tre på Gärdet, där vi också tillagade jättegoda quesadillas. Det var väldigt fint att se alla scouter samlade på ängen, för solen sken över oss. Tävlingsansvarig samlade oss därpå i en stor cirkel för att presentera vinnarna, och resultaten kan ni finna här under texten. Både danskgröt och fantomenpizza är mycket nöjda med resultaten, och vi kan nog alla hålla med om att HHISS var ett rolig och lyckat arrangemang!

 

hhissstormkök

Stormkök och matlagning. Currygrytan äts av våra utmanare. Till vänster, Emil som tyvärr åkte hem samma kväll på grund av att han mådde dåligt. Till höger Tora, med sin blåa matlåda. I bakgrunden ser vi fler utmanare.

hhissscoutiträd

Noah utforskar en stor ek som stod på ängen vi spenderade natten på.

hhissscoutframförträd

Jag (Tora) står framför en del av tälten som ställs upp på ängen med morgonsolen i bakgrunden, iförd pyjamasbyxor.

hhissres

 

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Bilder, Galadriel, Hajk/Övernattning, Tävling av webmaster. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>