III Ugglor är redo för vårterminens utmaningar!

Vårterminen har börjat och det med en stor utmaning för upptäckaravdelningen III Ugglor!

Scouterna på III Ugglor har haft sitt första möte för terminen och temat var nystart. Under mötet tackade avdelningen av höstterminen med bland annat ett årsmöte för patrullerna. De fyra patrullerna satt ner tillsammans, förde protokoll och gick igenom vad de hade gjort på höstterminen. Därefter gick patrullerna ut för att elda, målet var att elda av ett rep och därmed blåsa av höstterminen ordentligt!

Det visade sig bli en stor utmaning. Ishalka, snö, vattenpölar och till en början duggregn som sedan övergick till större droppar var miljön det skulle eldas i och rep kapas av. Med späntkniv, kniv, vedträn och en hel del tändstickor lyckades patrullerna få elden att brinna i den fuktiga veden. Alla scouter i avdelningen samarbetade och hjälpte varandra över patrullerna för att dela få upp eld och kapa repet. Alla rep gick av och en ny termin kan nu börja!

Tack för mötet hälsar ett blött men mycket lyckligt ledarlag, som ser fram emot en vårtermin tillsammans med alla ugglescouter. Scouter som genom eldningen uppvisade ett tappert scoutinghumör när alla odds var emot dem.

Var redo! /Ruggugglan

 

10903902_998903033514803_7096129160370401848_oLedarteamet Ruggugglan är glada i ur och skur!

Det här inlägget postades i III Ugglor av webmaster. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>