Jamboree17

Skärmavbild 2017-01-05 kl. 16.37.39

Scout 2001 var Sveriges första nationella jamboree. Nu, 16 år senare, åkte Vällingby scoutkår mellan 5 och 12 augusti till samma plats som Scout 2001 – nämligen Rinkaby skjutfält i Kristianstad. Där var vi med på Jamboree17.

Temat för lägret var öppenhet, medskapande och stärkt självkänsla, och bland annat var Free being me – ett program för att bygga upp sin självkänsla – där för att undervisa och sprida sitt budskap.

Efter cirka 10 timmars tågresa tillsammans med 1000 andra scouter i ett gammaldags tåg som utgav Harry Potter- vibbar, var vi äntligen framme. Det var väldigt skönt att få komma ut ur kupéerna och gå på jorden igen. Nu återstod bara 2km vandring till Rinkabyfältet.

Vi placerades i by 11-3, tillsammans med ett gäng scouter från Växjö. Tillsammans byggde vi upp ett fint och väl fungerande läger.

Så fortgick veckan i en blandning av äventyr, rutiner, möten med nya scouter, och andra spännande aktiviteter och till och med utbildning. Beroende på vilken åldersgrupp du tillhört, fanns det olika aktiviteter och även hubbar, dvs ett stort tält där det gick att fika, spela sällskapsspel, låna bollar, kubb eller andra ’’spontanaktiviteter’’ som det kallades.

Dessutom gick det även bussar till stranden och till Kristianstad, och man var sugen på en utflykt.

Det är tradition att kungen kommer och besöker de nationella jamboree:erna, och detta var inget undantag. Men bortsett från andra gånger, besökte självaste Kung Carl den 16:e Gustaf vår by, 11-3! Där fikade vi och sjöng Vällingbys kår-rop för kungen.

Efter en händelserik vecka på Rinkabyfältet, kan vi nog alla vara överens om att det verkligen har varit ett roligt och händelserikt läger!

Jambboree tåget VällingbyscoutkårJamboree17 (2) Jamboree17 (3) Jamboree17 (5) Jamboree17 (7) Jamboree17 (8) Jamboree17 (9) Jambroeee

 

 

Roliga länkar om du vill se mer:

Jamboree låten: https://www.youtube.com/watch?v=UoTUJ6GujTQ

Rinkabyfältet ovanfrån: https://www.youtube.com/watch?v=tVIY85zpXcA

Kungens tal (dålig videokvalité) : https://www.youtube.com/watch?v=K2UhlRsIHlk

Video från invigningen: https://www.youtube.com/watch?v=-10r6G22aOM

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Bilder, Kåren, Läger av Tora. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>