Kåruppstartshelg för utmanare och ledare!

Pappren prasslar, stolsben skrapar och muggar ställs ned med dova ljud på de blåa borden som ställts fram i Vällingby Scoutkårs stora lokal. I rummet befinner sig ungefär tjugo scouter, som alla samlats för att lyssna, samtala och dela med sig av sina åsikter om kårens framtid.

Kåruppstartshelgen för utmanare och ledare startades lördagen den 20:e augusti med lunch bestående av en god pastasallad. Scouter droppade in och deltog i lunchen och stämningen var lugn, men förväntansfull. Styrelsen hade på förmiddagen ordnat med ingredienser till helgens goda måltider, och några glada utmanare hjälpte vänligen till med att hacka grönsaker till pastasalladen.

I förgrunden på bilden nedan ser vi Emil, utmanarscout och ledamot i styrelsen, som ihärdigt försöker att få grepp om hur man egentligen hanterar en konservöppnare. David, också utmanare, iakttar.

Emil_konserv

Klockan 13.00 började diskussionerna, men innan dess såg vi till att en namnrunda genomfördes, där man fick säga sitt namn, kårfunktion och avdelning. Ett papper med en kalender över 2016 delades strax därpå ut – ta en och skicka vidare – som redan hade aktiviteter och evenemang som scouternas natt, scouternas höstdag, demokratijamboree, kårstämman och distriktstämman ifyllt.. Efter att vi suttit stilla ett bra tag och skrivit in övriga datum samt diskuterat andra angelägenheter förklarade Emil och Tora, två ledamöter i styrelsen, att det var dags att gå ut och röra på sig. Solen sken ute och frisk luft och fysisk aktivitet gjorde oss gott. Att leka skjuta älg lockade till många skratt, och många kom så långt i evolutionsleken att de kunde sväva runt som stolta örnar.

’’Jag kom hit klockan 13.00, och det har varit intressant att delta men samtidigt skönt att sedan gå ut och leka med både ledare och utmanare.’’, säger Siri, som till hösten ska bli utmanare.

’’Det var kul att se att de vuxna och vi ungdomar hade roligt tillsammans. Alla var med och gjorde sitt bästa för att ha kul med varandra. Även om det inte gick bra så hade nog alla vad jag såg väldigt roligt. Det var nog bra att vi gick ut och lekte för att koppla av från allvarligheterna och de långa diskussionerna.’’, säger Emil, utmanare och ledamot i styrelsen.

När vi åter kom in i lokalen hade det ställts fram fika, och när alla var nöjda fortsatte vi. Fler papper delades ut, bland annat papper om märkessystemet. Läger 2017 var även något som diskuterades. Framåt grillkvällen lämnade flera för att återgå till sina sysslor, men vi var ett gediget gäng som återstod. Joppe stod utanför lokalen och det grillandes massvis med spett, och i köket tillagades krispiga pommes.  Ett gäng med utmanare satte sig ute på gården, och kvällssolen lyste upp lägenheterna bakom dem. Efter att vi avnjutit middagen, hjälptes vi åt med att diska, torka och plocka undan. Det bör också nämnas att det utanför lokalen den kvällen stod en bil som av okänd anledning fått motorstopp; som de hjälpsamma scouter vi är hjälpte vi till att knuffa bilen tills den stod på ett lämpligare ställe, i väntan på reparation.

Sedan kom söndagen. Klockan nio drog vi igång med frukost och diskussion, och denna dag ägnade vi mycket åt att prata om framtida ledarteam. Ordförande Hanna informerade även utmanare och blivande utmanare om vad det innebär att vara assistent, och intresse fanns…

’’Det har varit rätt skönt. Det var en lugn start som matchade min morgontrötthet.’’, säger Ebba, en utmanarscout som är inne på sitt andra år tillsammans med Galadriel.

Tack för helgen!

Mvh Tora

DSC_0995

 

 

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Galadriel, Kåren, Ledare, Okategoriserade av Tora. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>