Snåriga Skäggen

Att ta sig genom förhinderbanan med drottning Hjärter Dams onda blickar, spela krocket med flamingos, eller dricka te i Leende Kattens testuga är blott några av de stationer ert lag kunde besöka under Snåriga Skäggen, som detta år hade temat Alice i Underlandet.

Snårgiga Skäggen är en tävling som enligt tradition anordnas av det vinnande laget. Förr året vann laget Galadriel från Vällingby scoutkår, vilket innebar att det detta år var Vällingby som hade äran att anordna den fantasifulla tävlingen.

I tävlingen finns det tre priser att vinna; smörpriset, för det lag som lyckats muta funktionärerna med de bästa mutorna. I år kunde mutorna exempelvis vara färggranna muffins med ljus i, eller röda godishjärtan i drottningen Hjärter Dams ära. Detta år gick priset till patrull Valfritt, från Årsta.

Snåriga Skäggen tycks vara ett finurligt namn på en tävling, men med tanke på att hela tävlingen tycks vara just finurlig med dess korrupta funktionärer, passar det bra. Såklart bör alla lag ha finurliga skägg på sig, för de bästa skäggen vinner skäggpriset! I år var det dock få lag som hade skägg, men på deltagarna kunde man exempelvis finna skägg uppbyggt av godissvampar, eller skägg uppbyggda av kort. Även detta pris gick till Årsta, med patrullen Loppan som vinnare!

Det tredje, och mest ärofyllda priset, är det pris som går till laget som lyckats tjäna ihop mest poäng. Detta år var poängen i form av vanliga spelkort, som förstås passade med temat Alice i Underlandet. Årets vinnare blev, med poängbidrag från Årsta, bli Gränslösa scoutkår! Grattis! Hela resultatlistan finns här.

’’Förhinderbanan är den fjärde stationen vi kommit till, och hittills har Snåriga Skäggen varit jättekul och bra. Vi har varit på Snåriga Skäggen tidigare år, och det lever verkligen upp till förväntningarna! Det roligaste hittills har varit stationen där vi slog tärningar och fick olika saker att genomföra, och hinderbanan vi skulle ta oss genom med olika förhinder. Vi vill inte arrangera, med vi vill inte heller komma sist.. Vi har kommit tvåa förut!’’ – Råseglet, Waxholms scoutkår

Vi vill tacka alla deltagare som kom och visade upp fantastiskt sammarbete, samt alla arrangörer och funktionärer som hjälpte till att göra Snåriga Skäggen 2017 till ett lyckat evenemang!

 

Snåriga skäggen

Mer bilder kommer senare.

 

 

 

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Galadriel, Kåren, Ledare av Tora. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>