Utmanar- och ledarhelgen på Kärsögården

I mars samlades över 20 utmanare och ledare på Kärsögården för att lära känna varandra ännu mer och diskutera scouting i Vällingby Scoutkår.

Helgen började med namnlek som satte prov på konstnärlighet. Deltagarna skulle rita ett självporträtt med stängda ögon och därefter byta lappar och hitta varandra.

Därefter delades de in i tre grupper. Dessa grupper skulle hjälpa till med matlagningen under helgen och fixa ett lägerbålsframträdande. Men först skulle de anta The Marshmallow Challenge! Med spagetti , tejp och tråd skulle de bygga den högsta konstruktionen med en marshmallow på toppen. För att veta mer om den samarbetsövningen klicka in här för att se hur det går till på TED-Talk.

Helgen kändes både informerande, inspirerande och kreativ. Vi fick besök av scouten Patric Brask som höll ett pass om anpassat ledarskap. Då gavs det tillfälle för oss ledare att tänka på hur vi kommunicerar och uttrycker oss och att ställa frågor om ledarskap för stora som små.

Armband och nyckelringar gjordes som hantverk under kvällen och lägerbålet bjöd på klassiska sånger, klapplekar, rörelseövning med kyckling tema samt nymodern teater innehållande dansande sengångare och indianer.

Under söndagen fick deltagarna fundera på roller i Vällingby Scoutkår. Sommarläger 2016 och märkessystemet för kåren diskuterades i mindre grupper. Många frågor kom upp om hur vi i kåren vill arbeta med ledarskap, ansvar, märken och läger. Tack för alla åsikter och frågor! Att ses på detta sätt kändes rätt och behövligt. Låt oss göra det fler gånger!

Tack till alla som deltog under helgen och ett extra stort tack till er som arbetade med att göra denna helg möjlig!

Nedan hittar ni några bilder från helgen

joj

spagetti

Krimat

Mu

pb

grot

 

Det här inlägget postades i Galadriel, Kåren, Ledare av webmaster. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>